Even voorstellen

Mijn naam is Mat Houwen. Geboren in 1987, samenwonend en vader van 2 kinderen. Na lange tijd in dienstverband te werken heb ik besloten om een aantal uur voor mezelf te gaan beginnen. In 2012 ben ik begonnen als psychomotorisch therapeut (PMT) bij GGZ Oost Brabant, hier werk ik momenteel nog steeds. Ook heb ik van 2011 tot 2017 in het St-Anna ziekenhuis gewerkt als psychomotorisch therapeut. Op beide werkplekken heb ik een zeer brede kennis en ervaring op kunnen doen in het werken met verschillende problematieken en klachten. Dit zowel op individuele basis als in gespecialiseerde intensieve groepsbehandelingen. In mijn huidige werk richt ik me op het geven van psychomotorische therapie binnen de schematherapie, traumabehandeling, behandeling voor stemmingsklachten (depressie/burn-out) en angstklachten. Hoewel ik met veel liefde en plezier werk zijn er bepaalde aspecten die ik in mijn huidige werk mis. Namelijk een bredere kijk en aanpak op verschillende gebieden, met name de behandeling van het lichaam. De mens is een complexe machine en geweldig autonoom, maar wanneer er verstoringen zijn op verschillende gebieden dan kunnen zich erg vervelende klachten ontwikkelen, zowel geestelijk als lichamelijk. Dus waarom niet behandelen op meerdere gebieden!

Al jong, rond mijn pubertijd, ontwikkelde ik me tot een “krakende wagen”. Ik had veel klachten. Ik was altijd moe. Ik had last van migraine, angstklachten, ontelbare blessures, darmklachten, tinnitus en rond mijn 28e levensjaar ellendige pijnklachten waar ik jaren mee geworsteld heb. In die tijd heb ik het volledige medische spectrum doorlopen, talloze therapeuten, specialisten noem het maar op. Dit alles gaf verlichting maar bood geen oplossing voor mijn klachten. Ik heb altijd een enorme interesse gehad in “de mens” en heb gelukkig van nature een onderzoekende houding. Na jarenlang therapie te hebben gegeven (en al het geleerde ook op mezelf te hebben toegepast) kwam er een moment in mijn leven waarop ik mijn klachten heb kunnen accepteren. Ik had vrede met mijn klachten en wie ik was, maar de prognose, namelijk “je zult er mee moeten leren leven” knaagde aan mij. Ik heb altijd de overtuiging en het gevoel gehad dat ik het op een of andere manier zou kunnen oplossen. Gedreven om mezelf meer in balans te krijgen ben ik gaan studeren en ben ik me verder gaan verdiepen in o.a. voeding, ademhaling, de wonderbaarlijke werking van het sensitieve zenuwstelsel en de behandeling van onverklaarbare (pijn)klachten. Na hard werken heb ik voor mezelf alle puzzelstukjes in elkaar weten te leggen en kan ik oprecht zeggen dat bovenstaande klachten verleden tijd zijn!

Door de investering op persoonlijk vlak en de behandeling van inmiddels honderden cliënten als psychomotorisch therapeut, heb ik een redelijke kijk gekregen op wat er nodig is om weer in balans te komen.

Lees ervaringen van mensen.